STEFAN, inger de lumina

Asociatia Umanitara Stefanos s-a nascut din dorinta de a ajuta si a lupta pentru drepturile si visele persoanelor cu dizabilitati locomotorii, deci inclusiv ale lui Stefan.

Stefan are in prezent 19 ani si sufera de Distrofie musculara progresiva Duchenne, fiind total dependent de cei din jurul lui, deplasandu-se cu ajutorul unui fotoliu rulant electric pe care abia mai are forta sa il manevreze din joystick si folosind aparatura de ventilatie non-invaziva nocturna pentru a putea respira in timp ce doarme.

Povestea lui e simpla: a mers in picioare pana la 9 ani, chiar daca nu putea alerga, era fericit sa o faca in felul lui mai lent. Apoi a venit trecerea la scaunul rulant si toata viata lui s-a schimbat. Cei mai buni prieteni ai lui sunt Ricky, (un perus vorbitor), Nemo (un bichon havanez feroce) si mai nou Toma (un motanel nazdravan). Si nu in ultimul rand colegii de suflet din scoala generala: Narcisa, Iarina si Adrian.

Cu toate ca traieste prin ochii internetului si rareori mai paraseste patul din cauza durerilor si complicatiilor, Stefan ramane un suflet plin de lumina si veselie. Ne arata ca viata are un alt sens, ca se poate trai si altfel, ca nu conteaza ca nu poti face o multime de lucruri ca oamenii obisnuiti, ca mai important este sa traiesti iubind si daruind tot ce ai mai bun.

Nevoile lui sunt multiple si inepuizabile, insa cel mai mult isi doreste o saltea antiescare performanta care sa ii atenueze durerile articulare, o masa adaptata pentru servirea mesei la pat si un fotoliu rulant electric cu actionare vocala pe care sa il poata conduce cu usurinta. De aceea avem nevoie sa adunam suma de 20000 lei: 8000 pentru salteaua antiescare, 10000 pentru fotoliul rulant si 2000 pentru masuta.

Viata lui Stefan este la fel de importanta ca a oricaruia dintre noi si ar trebui sa ne intrebam ce-am face daca am fi noi in locul lui? Am avea aceeasi rabdare, blandete si dragoste, aducand lumina in vietile celor din jurul lui?

Vino alaturi de noi si implineste visele unui inger de lumina!

[ Show more ]
Galantomi:

1

Donatii:

23

Suma:

7,085 RON

Evenimente fundraising

31 Dec 2019

Dăruiește ziua ta ~ 2019

In beneficiul: STEFAN, inger de lumina

Prin galantom.ro îți poți îndemna prietenii care vor să iți cumpere un cadou de ziua ta să facă în schimb o donație pentru una dintre cauzele beneficiare cu care rezonezi. 

2,585 RON

Suma:

1

Galantomi:
10 Donatii
15 Sep 2019

Semimaraton Braila ~ 2019

In beneficiul: STEFAN, inger de lumina

Fiecare kilometru alergat la Semimaraton Braila poate însemna o schimbare în comunitate.

4,500 RON

Suma:

1

Galantomi:
13 Donatii

Pagini fundraising

De ziua mea imi doresc sa ofer o clipa de fericire si un zambet

Aniversarea este mereu un motiv de bucurie :) ...anul acesta vreau sa ii ofer altcuiva aceasta clipa de fericire. Stefan este un copil care are nevoi

3,000 RON Target
2,585 RON Suma
10 Donatii
86.166666666667% Complete

Pot, nu pot, trebuie

Stefan si Andrei sunt cei doi baieti ai mei, de 19 si respectiv 21 ani, care ma motiveaza in fiecare zi sa fiu un om mai bun. De la ei si prin ei am p

20,000 RON Target
4,500 RON Suma
13 Donatii
22.5% Complete